OurFashion

Öltözz tetőtől talpig magyar ruhákba!

2010.július.17. 09:00

*Bianka*

45 komment

Nem olyan rég nyílt meg az Ourstyle Boutique, ami egy virtuális showroom magyar tervezők számára. Barangolhatunk a ruhák és kiegészítők között, könnyen válogathatunk és megrendelhetjük hőn áhított magyar tervezőnk ruháját. Hogy kedvet kapjatok, itt van pár összeállítás az oldal kínálatából:

Ti kitől rendelnétek szívesen?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wrex 2010.07.17. 10:32:19

Magyar?!? Aki úgy írja a nevét Magyarországon hogy "Reka Vago", az nem magyar (lásd még Bódy Sylvy, de lehet hogy kihagytam egy-két ipszilont). Vágó Réka esetleg, de így csak egy rakás nagyképű sznob p1csa. Amúgy valaki elmesélhetné, hogy a bojtos kézigránát, vagy éppen a sárga jégeralsó mióta divatos...

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2010.07.17. 10:36:55

Bazmeg, nem kell 100 000 Ft ahhoz, hogy tetőtől talpig magyar ruhákba öltözz! Veszel jó drágán, mondjuk 25-30-ért egy Tiszacipőt, hogy divatos legyél, minden másra meg ott a Cactus Clone vagy valamelyik másik hangzatos, mégis magyar ruhagyár az 1000 közül. Cserébe nem is fogsz úgy kinézni, mint a Hupisárga Törpikék, mint azzal az ocsmány sárga szarban az utolsó képen.

SzAndrea 2010.07.17. 10:56:56

:D Wrex, Neked is szép magyar neved van, gratulálok! :D
Vágó Rékának a neve Vágó Réka, mindenhol, az általa tervezett darabok pedig a "rekavago" név alatt futnak, ez ennyire egyszerű nincs benne semmi sznobság...
Ha Neked/Nektek nem tetszenek ezek a ruhák és kiegészítők, ez egy vélemény, mint bizonyára vannak olyanok is, akiknek meg a Ti ruháitok sem tetszenek, a divatot mindenki értelmezze saját magára, nekem pl.: iszonyúan tetszik a bojtos kézigránát - jó név! :)).
Süt a nap, mindenki menjen sétálni olyan ruhában amilyenben akar, nem kell morogni...

*Almácska* 2010.07.17. 11:09:35

háátt, lokálpatriotizmus ide, magyarszeretet oda, ha lenne 100 rugóm egy táskára, meg 80 blúzra tutira nem ezeket venném meg... pedig annyira nem rondák. de a bojtos kézigránát használhatatlan, szerintem az ég világon semmit nem lehet belepaszírozni. és ne sértődjenek meg ezek a magyar jányok, de nem nagy etvász, amit itt látok. semmi extra, bárki csinál ilyet, bbármelyik boltban veszek ilyet, egy nullával kevesebbért... sorry, pedig szeretném, ha csak megyar termékek fogynának itt és nem szlovák tejet innánk az olasz meggyhez (na jó, ahhoz ne igyatok:), mert itthon is van mindenből ugyanolyan jó... szóval annyira nem nyertek nálam ezek a rucik...

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.07.17. 11:26:50

@SzAndrea: Tehát semmi sznobság,szimpla agysorvadás.

Gyarló Hintaló 2010.07.17. 11:33:44

bármelyik szett a havi fizetésem többszöröse

Wrex 2010.07.17. 11:41:02

@SzAndrea: Valóban nem, viszont jó rövid, és más nem használja. És mellesleg nem én hangsúlyozom hogy mekkora magyar vagyok. Ha valaki éppen arra építi fel az imázsát, hogy ő _magyar_ divattervező, akkor talán ne rekavago (vagy éppen doraabodi, ne csak egyvalakit emeljünk ki) néven tegye, mert ez erősen arra utal hogy elsősorban a külföldieknek akar megfelelni. Pont mint az "OurStyle" meg "Boutique". Szegény Hofi is megmondta annó: most hogy már szabad, mindenki vállalkozik, de nem ám "Bolt" vagy "Üzlet" hanem "Shop"! Oda járunk shopni!

2010.07.17. 11:45:22

imádNÉK magyar ruhákban járni, de ha lenne SE vennék tatyót 100ért. az csak egy szar tatyó könyörgöm. inkább odaadnám felsőzsolcára.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.07.17. 11:51:37

az az 55ezres kézigránát-szerű valami jópofa

Punetti kapitány 2010.07.17. 11:54:57

@Traktorka: Mihez kezdenének ők egy 100 ezres tatyóval? :D

Egyébként az a baj, hogy nem rövid távon akarnak meggazdagodni. Ez látszik az árpolitikájukon.

A viccet félre téve. Nyilván nem annak a rétegnek készülnek ezek a ruhák, akik itt kommentelünk. A celebek és egyéb hasznos tagjai a társadalomnak viszont szó nélkül kifizetik ezeket az összegeket, ha éppen meg kell jelenni valami társadalmi eseményen. És teljesen trendi lesz, hiszen magyar tervezők ruháit viselik.

Kun András 2010.07.17. 12:02:33

Ez a "reka vago" gyönyörű légycsapókat árul 35ért.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.07.17. 12:14:21

vessetek meg, de a masodik szett tetszik - a ruha gallerjat kiveve

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.07.17. 12:27:37

Már csak azt szeretném tudni: mekkora a hatósugara annak a tojásgránátnak!?
Csak az ár/érték arány végett.

Káposztakukac 2010.07.17. 12:34:22

nem azért, de ennyi pénzért ismert világmárkák cuccait lehet megvenni, nem nevenincs magyar márkákat...

Káposztakukac 2010.07.17. 12:48:08

@Punetti kapitány: nem vagyok benne biztos, hogy az általad említett réteg ennyiért nem inkább valami igazi luxusmárka termékét veszi-e meg, amivel olyanok előtt is fel tud vágni, akik ezeket a hazai luxusmárkákat (rotfl) nem is ismerik.
gondolom ezek a ruhatervezők vagy csak pénzmosási célokat szolgálnak, vagy tényleg úgy vannak vele, hogy ha már csak havi 5 db 100 ezer ft-os táskát el tudnak adni, akkor nekik az már jó üzlet, mert úgyis 5 ezer alatt van a gyártás.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 13:00:14

Úgy általában a magyar divattervezők nem rosszak, ha a fenti pár darab nem is győz meg senkit erről.
Úgy általában nem is szeretnének olyan hűdedrágák lenni, csak épp - valós kereslet híjján - épp ők is az éhenhalással foglalkoznak.
Ha csinálnak valami bármit, legyen az gatya vagy bojtos kézigránát, azt a tervezésen túl el is kell készíteniük, fotózniuk, hordozni ide-oda, bemutatni szorgosan a népeknek, ami megint nem két fillér, és ennek sajna meg kell látszania valahol az áraikon.
Ha lenne valamiféle normálisabb hazai gyártás, akkor olcsóbb is lehetne a cuccuk többsége. Így viszont kénytelenek a baromi drágán adható, egyesével elkészített darabokat mutogatni, brutális árréssel dolgozó műmájer butikoknak hozomra odaadni, sokadik, őket húzó weboldalra felpakolgatni.
Na, ahhoz képest nem olyan vészesen drágák...

Viszont legalább a hazai közönség kutyába se veszi őket, mert inkább vesz meg valami akármilyen kinti, trendi darabot, amit szorgos vietnámi,kínai vagy épp török gyerekek pakolnak össze, mint vegyék a fáradtságot, és felkeressék személyesen a divattervező csibét, és a hűdetrendi andrássys áron bárki által megvehető, rég divatjamúlt szutyok helyett csináltasson magának - ahhoz képest gombokért - olyat, amilyen nem jön szembe soha, sehol.

A magyar divattervezők nem szittyák, hazafiak, fajmagyarok. Nem jobban, mint mi. Szeretnék a cuccaikat magyaroknak eladni, de tudják, hogy ez esélytelen. Így marad nekik az, hogy kicsit megpróbálják érdekesebbé tenni magukat a nagyvilágban, hátha ott akad valaki, aki annak ellenére, vagy épp azért, mert magyarok, rágerjednek a cuccaikra. Sok esélyük erre sincs...

Ha tehát valamennyire érdekel benneteket, hogy legyen magyar divattervezés. Akik ezzel foglakoznak, jót, jól csináljanak, megfelelő visszajelzést kapjanak a cuccaikról egy bennfentes, szűk kör ömlengésein túl, akkor keressetek rájuk a neten, baktassatok el hozzájuk, és rendeljetek tőlük saját cuccot.

Nem lesz megfizethetetlen, túlzottan lehúzós az ár, és kelemesen le lehet alázni a trendinek, divatosnak tekintett kinti tömegmodellek viselőit a rucival. Egy-egy szülinapra, karácsonyra, akármire beleférhet, és tekinthető támogatásnak is. Nemcsak a divattervező csibe, hanem még négy-öt embere, alvállakozója kap belőle egy kis lét, a szabótól kezdva a varrólányon át a bőrdíszművesig. Nekik se muszáj éhen halniuk...

Egyben persze ez igaz mindenféle hasonló „kreatív” szakmára, legyen az festő, textilművész, vagy épp szobrász.

Azaz irány az őstermelő!

És egy kis reklám:
vasseva.com - divat, rucik, mint a fentiek
kneisz.hu - textitervező, festő

Nem vagyok fideszes 2010.07.17. 13:04:01

trapper.hu/

Én innen öltözködöm évek óta, nem ideológiai, hanem praktikus és anyagi okokból. Megjegyzem, Londonban élő haverom is ide jár nadrágot venni. Vesz az ember egy pólót 990 jó magyar forintért és simán hordható három évig, nem fakul, nem szakad, tökéletes.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2010.07.17. 13:07:15

Annyira drágák ezek a holmik,hogy egy 80-120 000 forintos átlagkeresettel rendelkező magyar,magár adó,és keményen dolgozó magyar hölgy/asszony/lány nem vesz ilyeneket....
Inkább kimegy a wamp-ra,a goubára,az interneten böngészik,vagy elmegy a falusi/kisvárosi/sarki varrónőhöz és megvarratja magának.
Mutassátok be azokat a tervezőket,akik emberi léptékkel és fizetéssel gondolkodnak,mert az itt megjelentetett alkotók készítenek gyönyörű dolgokat,de az áruk nem a magyar vásárlóközönségnek szólnak.
Most őszintén:ki vesz meg egy amúgy gyönyörűséges szandált-amit éves szinten kétszer visel- 70.000 forintért.

stim 2010.07.17. 13:14:00

szerintem ha valami magyar akkor legyen magyar neve legalább és tisztelje meg azokat akiknek elméletileg csinálja és a weboldalt készítse el magyarul is. Nem attól divat valami, hogy fashion. Hogyan támogassam a magyar ipart ha első ránézésre a neve nem magyar? A minőséget meg magyar cégnévvel is el lehet adni külföldön sztem. Vannak akik őrzik a nyelvüket és a kultúrájukat; ők megmaradnak, a többi meg nem. Nem olyan szegényes a magyar nyelv, hogy ne lehetne használni. Tényleg, miért van a bevásárlóközpontoknak idegen neve ha lehetne magyar is? Az irodaházak neve miért külföldi?

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2010.07.17. 13:15:53

@stim: megsúgom,azoknak a tulajdonosa általában egy kanári szigeteki off shore lovag.....

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 13:21:30

@Domesticdragon: Valóban nem. De a divatos, egyedi dolgokat sehol a világon nem veszik keményen doflozó lányok, asszonyok. Egyszerűen nem nekik van kitalálva, más a célközönség.
De ha mégis rászánják magukat, ők is találhatnak olcsóbb, egyszerűbb, de egyedi cuccot, még megfizethető áron. És talán jobban meg is becsülik.

@stim: Mert magyartól nem vesz a magyar. Inkább dögöljön éhen, de akkor se, csak húzza a száját, hogy mi ez a szegényházi próbálkozás? Egy közömbös angol, francia nevű üzlettől már hajlandó. Akkor is, ha ugyanaz van benne. Akkor is, ha drágábban.

Iustizmord 2010.07.17. 14:15:35

abodi dorkának külön örülök, közös barátnőink szerint jó cuccokat csinál, hajrá.

de hogy a tamara barnoff -féle leggings-en mi kerül 9k-ba, és miért nem jár statáriális főbelövés leggingsért, az kérdés...

@Vérnűsző Barom:

bezony hihető amit írsz

Káposztakukac 2010.07.17. 14:18:42

@Vérnűsző Barom: 430 euróért louis vuitton táskát lehet kapni. nem, nem ebayről, hanem az LV onlájn shopjából. ezek után ki vesz kb. ugyanannyiért valami nevenincs magyartól?

@Domesticdragon: na ja, azért ne legyünk ilyen demagógok. budapesten nem kell nagy észnek lenni, hogy 120 ezernél lényegesen többet, vagy akár többszörösét keressen valaki.

krissss 2010.07.17. 14:49:21

Magyar divattervező is lehet tehetséges, nagyon jó minőségű, tervezésű ruháik vannak. A minőségi anyagokból kiindulva, a minőségi varratást hozzátéve 5000 Ft alatt gyártás nincs, ezért az árak.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 15:23:38

@Káposztakukac: Egyrészt az LV-cuccok szerintem rondák, sose értetem azt a hype-ot körülöttük, de ez a saját nyomorom, ettőlmég tetszhet másnak.

Másrészt az a kis LV-cucc pont jó példa arra, amit magyarázok. marha nagy tömegben megcsináltatják olcsó bérmunkában akárhol (India, Vietnám, Kína, akármi, nem tudom, hol dolgoztatnak, vagy hol nem), és saját márkaként eladják. Olcsón, minőségi, trendi értékként kommunikálva a szemtjüket, kihagyva a mindenféle nagykereket, de még a posztban említett butikokat is, és így mindenféle árfelhajtás nélkül árulják a plázák népének.

Az emlegetett magyar divattervezők tehetséges, ügyese része (na, van kutyaütő műmájer is gazdagon köztük, de most nem róluk beszélünk) pedig valóban kisszériás, minőségi anyaggal próbálnak előállni. Az már más kérdés, hogy kinek tetszik, vagy kinek nem.

De ha minőséget akar valaki, emelett a hazai ipart is támogatni, akkor nem LV-ét vesz, hanem megkeresi a neki szimpi csibét, és rendel tőle valami valóban egyedi nekitetszőt. Akár 430 euróért. Fog találni...

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 15:37:06

@Káposztakukac: az LV-nek - tudtommal - nincs különösebb saját tervezőgárdája. Egy rakat nevesincs tervezőt alkalmaznak, akik a megadott elvárások szerint bérmunkában tervezgetnek nekik valamit, amit aztán azok jól legyártatnak valahol, és ha sikeres a darab, akkor megjutalmazzák a promotert, ha nem az, kirúgjék a tervezőt.
Aki akár magyar nevesincs is lehet esetleg... Bár konkrétan ilyennel még nem akadtam össze.

Saját emlékem van viszont (nem a divat területén).
Kiszériás, egyedi modell, csak célzott vásárlói rétegnek, akik értékelik a ritkaságot, az egyedi, kézműves munkát, számozott, limitált kiadású darabokkal kívánt nekik a „kedvükben járni” a területen nagy márkának számító német cég.

Megtaláltak, megterveztem, kaptak pár mutipéldányt, nyolcszáz darabra árat, mert ha megőszültem volna se tudtam volna többet kifargni belőle. Elhajytottak a levesbe, mert nekik nyolcvanezer darabra lett volna szükségük. Ok, visszakértem a mutidarabokat, terveket, ha már ki se számlázzam az eddigi ehhezkapcsolódót, de nem lepett megamikor hogg-hogysnem ezek elvesztek útközben, majd egészen minimális eltéréssel elégedetten megszemlélhettem a legközelebbi katalógusukban. Jókurvadrágán. Egyedi, számozott, limitált kiadású tutiságként...

Szóval vegyél bátran LV-ét, ha neked az tetszik, és nem zavar, ha kicsit is tájékozottabb ismerőseid lehúzható baleknek tekintenek.

Káposztakukac 2010.07.17. 18:16:55

@Vérnűsző Barom: látom a szövegértelmezés nem az erősséged. nekem konkrétan nem tetszik a LV és nem is szándékozok venni. ugyanannyiért viszont reka vago táskát sem fogok venni, ami ugyanolyan ocsmány... szívesen támogatnám amúgy a hazai tervezőket, mondjuk a képen látható táskáért még fizetnék is akár 20 ezret. de 100-120 ezreket ilyen ismeretlen szarokért?
louis vuitton ide vagy oda, utolsó idióta lennék, ha 15 millióért vennék autót, és nem bmw-t, audit, hanem suzukit, mert az magyar...
amúgy meg azt se hidd, hogy a fentebb látott táskákat vágó réka maga varrja össze. ugyanúgy távol keletről jönnek ezek a cuccok is, jobb esetben valami baz megyei varró- és ruhaüzem minimálbéres dolgozói varrják össze az éjszakai műszakban, miközben reka vago new yorkban osztja az észt.

Káposztakukac 2010.07.17. 18:20:38

@Vérnűsző Barom: az általad említett eset meg RÉSZEDRŐL mérhetetlen dilettantizmusra utal. valószínűleg a német cég is látta, hogy a saját szakmádon (?) kívül nem sokat tudsz az életről, ezért is mertek ilyen pofátlanul átbaszni. legközelebb ajánlom neked, hogy egy kicsit átgondoltabban, mondjuk ügyvéd igénybevételével tárgyalj ilyen céggel.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 19:15:38

@Káposztakukac: Igen, egy kicsit figyelmetlenül ovasgatok. Másnak is feltűnt már :)
Amire ki akartam lyukadni, csak annyi, hogy ha már rászán ilyesmire valaki ennyi pénzt, és magyar cuccot akar venni, akkor inkább közvetlenül a magyar tervezőtől vegye meg. Azzal - jó esetben - a baz megyeieknek is tol egy kis pénzt, kvázi „visszaforgatja a gazdaságba”.

Az egykori kaland - akkor - leginkább szórakoztatott. Az volt az egyik első találkozásom a működő kapitalizmussal, és nem lepett meg különösebben az események menete. Talán ki lehetet volna belőlük sajtolni egy kis aprót, de az akkori jövedelmi viszonyaimba belefért tanulópénzként. Később már átgondoltabban csináltam. Akkor meg az volt a baj...

Úgyhogy a magam részéről maradok inkább a magyar és egyéb keletebb-európaibb ügyfeleknél. Messze korrektebbek a maguk sunyiságaival, kamuzásaival, mint nyugati társaik. Persze, ebben is egyre több, a kinti „üzletpolitikát” elsajátító darab, de azokat az ember lezserül elhajtja a fenébe, és inkább éhenhal békésen napozva, mint még dolgozzon is érte jó sokat. Ugyanazzal az eredménnyel.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.07.17. 19:29:52

Öltözz tetőtöl talpig magyar ruhákba:
Vásárolj matyó vagy kalocsai hímzéses blúzokat a néniktől,bőrcuccokat székelyektől pl.
Vagy ott van a csodálatos Hampel Katalin:

hampelkati.com

Elanor_ 2010.07.17. 21:24:06

Vérnűsző Barom 2010.07.17. 13:00:14
azt nem értem, miért nem regisztrálják fel magukat mondjuk az etsy-re. nem győznék utángyártani a rucijaikat és nem lenne gond a megélhetéssel.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 22:06:50

@Elanor_: Hát, ezt ne tőlem kérdezd. Fogalmam sincs róla, ahogy arról se, miért úgy néz ki egyik-másikuk üzlete, ahogy, vagy miért sírnak, hogy nincs munkájuk,pénzük, amikor nem csinálják meg a beeső ügyfél dolgait. Már persze tisztelet a ritka kivételnek, de jól azoknak se megy.

Úgy tűnik, hiába tehetséges, vagy ügyes valamelyik a szakmájában (már amennyiben valóban az), ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy tudja, vagy akarja menedzselni magát.

Azok, akiket ismerek, néha a kérdést sem értik, ha meg rászánják magukat, akkor is megállnak félúton, meggyőzik magukat arról, hogy kidobott pénz, felesleges meló az önreklám, aztán meg rínak, hogy éhenhalás van. Na, ezen nem tudok, meg nem is akarok segíteni.

Van néhány másik, akiknek meg ismerősként, vagy akár ismeretlenként is szurkolok.

De annyit így kivülállóként megér a belekotnyeleskedés, hogy talán egy-két itteni látogató megnézi a weboldalukat, netán elmereng azon, hogy LV helyett lehet mást is keresni, venni, függetlenül a divatos csibe önmenedzselési képességeitől, amin had ne akarjunk helyettük változtatni.

Aki megpróbálja, persze ne várjon csodát az elsőtől. Nézze meg a másikat, harmadikat, akárhanyadikat, és ha egyik se tetszik, vegyen nyugodtan LV-ét, akármit.

De legalább próbálja meg...

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 22:14:04

@the bubba: Nem ismerem a konkrét darabot, de például amióta itt él, tanul, dolgozik? Netán itt is született? Esetleg egy árva szót se tud távoli ősei nyelvén, csak magyarul?
Ha mondjuk erdélyi szász, sváb, vagy akár kun lett volna a nagyapja, akármilyen felmenője, akkor magyarabb lenne?
Vagy majd a dédunokája, akit mondjuk Tuan Bélának hívnak majd, már magyar lesz? Akkor is, ha már csak - mondjuk, és jó esetben - angolul beszél majd?

Itt van, csinálja, amit tud, és ha tetszik megveszed tőle. Ha ő tetszik, feleségül veszed, és szép, egzotikus magyar gyermekeitek lesznek. Ennyi.

micimacko007 2010.07.17. 22:47:30

@Vérnűsző Barom: felesegul?:) tuan ferfi,ismerem,nem magyar,itt el itt tanult valamennyit,de ennyi:) csak vicces ha mar arrol van szo hogy magyar akkor miert reka vago nem vago reka stb:d erre berakjak egy kulfoldi divattervezot..:)

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.07.18. 08:55:53

Mindig csodálkozom rajta, mennyi indulatot képes kiváltani a divat, pedig az nem más, mint játék a stílussal, kreativitással.
Az is érdekes, mennyi mindenről volt itt szó, de magáról a cuccokról, hogy egyediek-e, melyik nagy divattervezőre hajaznak, vagy illenek-e a nemzetközi trendekbe, egy szó sem. Vajon miért?

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2010.07.18. 12:11:20

@Káposztakukac: nem nindenki budapesti,és a fővárosban sem mindenkidolgozik ülő munkahelyen.Ez a büdös valóság egy nővér max.-120.000 forintot keres úgy hogy beledöglik a melóba,egy bolti eladó-nem butikos- pedig jó,ha megkeresi 90-100-at.
A nő mindíg nő marad,szeret öltözködni,szereti,ha szép a haja a körme.Sajnos ezeket a ruhákat cipőket az átlag ember nem tudja megvenni.Marad a Tesco,a Humanic-nem leszólni akarok semmit és senkit,mert ott is lehet szépet kapni-olcsó anyagbolt és a mama varrógépe....

@Budai Hella: teljesen igazad van,sajnos az árak nem a nagyközönségre szabottak....
@Cuppanj a végére!: őt nagyon szeretem!!!!mesések a ruhái!!!

Fashionlover 2010.07.18. 18:38:24

Hát én csak annyit mondok, hogy lepadlóztam egyes áraktól amikor megláttam itt az összeállításban!! Okés magyarnak magyar, ez mind szép és jó, de azért annyira ne túlozzunk már, nem csak ők az egyetlenek akik ruhát tudnak varrni, hogy ennyit kérnek érte!!!:/

álomgyáros 2010.07.18. 20:54:42

Látjátok itt van a baj. " Ki vesz nevenincs magyart, ha ennyiért LV jár." Én veszek nevenincs magyart, mert sokkal inkább azonosulok ezzel az ideológiával, márkaüzenettel, mint az LV-vel. Az LV is kezdte nevenincsként, aztán mostanra mindenki ismeri. Gondolj bele, mennyit érnek az a vintage LV táskák most?!

Márkanév...pont emiatt a hozzáállás miatt muszáj olyan nevet adniuk a márkának, amit nemzetközi szinten megjegyeznek, hiszen muszáj külföldet célozni. Említeném az általatok emlegetett cactus clone-t, mondhatnák, hogy kaktusz klón...ezen sirnátok akkor. rekavago...azért nyugodj meg úgy mutatkozna ba, hogy Vágó Réka, mert neki ez a neve. Az általa alpitott márka a "rekavago", mint a cactus clone.....

álomgyáros 2010.07.18. 20:57:37

@Vérnűsző Barom: Ez meg annak az esete, amikor ha hallgatsz, bölcsebb maradsz:-)Arra nem vetted a fáradságot, hogy utánnanézz, de rettentő kompetensen nyilatkozol.

luellla 2010.07.19. 04:28:33

most akkor tényleg attól nem magyarok mert megfordították a nevük sorrendjét?????

plusz miért gond az ha külföldben is gondolkoznak? építsék csak a cégeiket más országokban is és keltsék a magyar minőségi divat jóhírét.
ennek inkább örülni kéne de hát a panaszkodás és irigység országában sötétség ne hagyj el!

btw azért az abodi "csak egy tatyó" remekműért konkrétan ölni tudnék ha nem varrnának be érte (:

Takács Anikó 2010.08.07. 11:38:09

Szisztok! Takács Anikó ruhatervező vagyok. Azért bátorkodom ide írni, mert végigolvastam a kommenteket, és tetszik, hogy különösen őszintén írtok. Kíváncsi vagyok a véleményetekre az általam tervezett ruhákat illetően. Ha van kedvetek, nézzétek meg: www.sallala.hu/ani/

Még soha nem kértem idegenek véleményét, van törzsvevő köröm, akiknek természetesen tetszenek a hétköznapokban jól hordható, csinos kis darabjaim. Az áraimat illetően az abszolút mindenki által megfizethető kategóriát tartom fontosnak, nem tervezői árakat szabok, mert nem a ruhaállványoknak és az akcióknak dolgozom, hanem az a legnagyobb öröm számomra, hogy valóban hordják a ruháimat, hétköznapi emberek, munkába, randira, családi eseményekre.

Szívesen venném, ha megnéznétek a weboldalamat, ami nem túl fashionizált, hanem szerintem könnyen áttekinthető, és normél 38-40-es méretű lányok a modellek, akiknek valóban tervezem a ruháimat.

Köszönöm minden kedves kommentelőnek, ha hozzászól, és kritizál. Fontos ez számomra.

Takács Anikó
ruhatervező
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása