OurFashion

Villáminterjú Szegedi Katával

2009.június.25. 11:12

*Bianka*

0 komment

 Hamarosan láthatjátok a Krea diploma divatbemutató képriportjának második részét, amiben - az idén az Év Fiatal Divattervezője díjat elnyert - Szegedi Kata diplomamunkája is benne lesz. A színfalak mögött sikerült elkapni Katát egy villáminterjú erejéig, ahol az elkészült új kollekciójáról fagattam:

Bianka: Az első kérdésem az lenne, hogy mi inspirált a legutolsó kollekciódnál, amit most fogunk látni a bemutatón?

Kata: A mostani kollekciómnak az a neve, hogy Sharp Power és egy 2009-2010-es téli kollekcióról van szó. Leginkább az inspirált, hogy "power woman-eket" szerettem volna a ruháimmal megformálni. Hajtogatásokat is alkalmaztam és mindegyik szabás, illetve látvány és sziluett nagyon szögletesre sikeredett, de mivel vannak estélyi- és koktélruhák is, ezért megmaradt az a fajta nőiesség, aminek szerintem a mai modern világban mindenképpen meg kell lennie. Viszont a szögletesség, és az erős, hangsúlyos vállak és csípők miatt szerintem elég erős egyéniségek hordhatnák ezeket a darabokat, nekik állna jól.

Bianka: A másik kérdésem pedig az lenne, hogy most egy elég erős váltás jön az életedben, most kaptad meg a magyar elismerést, miszerint Te lettél az Év Fiatal divattervezője, most pedig lediplomázol, ezek után mik a tervek?

Kata: Az az igazság, hogy jövő héten megyek pont Londonba felvételizni mester képzésre, és ugye minden attól függ, hogy ez hogyan fog összejönni... De mindenképpen szeretnék még itthon is dolgozni és Benus Dani cipőtervezővel még egy-két jó kollekciót összedobni, mert ez az együttműködés egyenlőre nagyon gyümölcsőzőnek tűnik, ezért remélem, hogy ez folytatódik. 

Fotó: Juhász Péter

Image fotó: Viszlay Márk

Megosztás:
0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása