OurFashion

Az új nemzedék

2009.június.06. 13:57

**Anna**

9 komment

Itt a tanítási év vége, amikor nem csak a magyar tervezők diplomamunkáit leshetjük meg, hanem a külföldi egyetemek végzős tehetségeinek kollekcióit is. Betekintést nyerhettek az egyik leghíresebb iskola, a Central Saint Martins BA végzőseinek álmaiba. Nagyon izgalmas figyelemmel kísérni az ottani hallgatók munkásságát és elképzeléseit, hiszen szinte minden évben egy későbbi sztár tervező diplomázik ebben az iskolában. A másik híres londoni iskola A London Collage of Fashion diákjainak szintén most volt a bemutatója a Covent Gardenben, az itteni végzősök közül is többekkel számolni kell majd a divat világában. Számomra ez érdekesebb és tanulságosabb mint akármelyik fashion week, hiszen itt még nagyon friss és eredeti gondolatokkal találkozhatunk. A 7. képtől lefelé a LSF tervezőinek alkotásain legeltethetitek a szemeteket. Innen nekem Hoi Lam Wong ötlete teszik a legjobban, fantasztikus ahogyan a virágmintákkal ilyen strukrúrát hozott létre. A CSM trónkövetelői közül Dean Quinn (2.kép) és Ana Canadas (1.kép) alkotásai ragadták meg leginkább a fantáziámat.

Általában az eredmények és a lehetősségek láttán kicsit összefacsarodik a szívem, hiszen itthon sokkal nehezebb minden tervező számára az előrejutás. Persze máshol sem fonják kolbászból a kerítést, de sokkal nagyobb a piac, így nagyobb az esély arra, hogy valaki befusson, vagy egy ismert cég tervezője lehessen. Londonban szinte minden éveben születik egy új márka, élén egy tehetséges fiatal alkotóval, nálunk pedig nem elég hogy kevesen ismerik az egyedi ruhákat tervező designereket, hanem még a megfizethető árakat sem tudják elfogadni, vagy kifizetni.  

Megosztás:
9 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.06.06. 14:11:22

Hűűűűűű!De ügyesek!!!!!!
Az ötödik és az utolsó kép tetszik!!!!

gallianori 2009.06.06. 14:20:02

tényleg izgalmas figyelni az újakra. (szerintem az MA-sok kollekciója erősebb volt, de mivel az a képzés következő foka, nem jó összehasonlítási alap...)

az a gondom, hogy elsütöttnek érzem őket (nagy az áthallás). ettől eltekintve a 3. és a 4. tetszik.

beryl 2009.06.06. 14:48:11

nekem speciel annyira nem fáj, hogy még ezeket sem tudom kifizetni...

Hyden 2009.06.06. 15:14:07

Az 5. nagyon különleges. Tetszik.

Merty 2009.06.06. 16:54:33

Hát...nem az én ízlésem. Az 5. tetszik úgyahogy.

szivárványbaba 2009.06.07. 13:25:37

nekem a 3,4,5,9 a favorite

CassiaGermanotta 2009.06.07. 19:20:18

Remek munka... látszik hogy nemcsak tehetségesek, de alapból profikat képeznek, nem úgy mint itthon!
Én egyszer voltam az Iparművészeti vizsgabemutatóján, hát nem voltam lenyűgözve.
Kiváncsi vagyok, vajon itthon mikor jön el az az idő, amikor kereslet támad a fiatal tervezők merész darabjaira. Ha egyáltalán eljön.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása