OurFashion

Férfi harisnya - amit a szuperhősöktől örökölünk

2008.augusztus.05. 09:29

*Bianka*

23 komment

A The Independent internetes oldalán akadtam egy riportra, ami az Egyesült Királyság  férfi harisnyaiparának virágzásáról szól. Ezek után körbenéztem más honlapokon is, és kiderült hogy elég erős tendencia indult útnak a férfi divatban. A LEGWEAR4MAN az egyik leghíresebb és legkeresettebb kizárólag férfi harisnyákat forgalmazó online cég. A internetes áruházban 7-től 30 fontig,válogathatunk különböző méretű és színű darabokból. Az Independent riportjából az is kiderül, hogy a harisnyák nem ugyanolyanok, mint  amilyeneket a nőknek gyártanak. Egyes darabokon ugyanis praktikus nyílás is taláható elől, hogy a mosdóban ne kelljen a férfiaknak megszabadulniuk a divatos kiegészítőjüktől.

A riportban nyilatkozik LEGWEAR4MAN igazgatója is:

"Nem tudom, hogy az utóbbi hónapokban mi történt, de az eladási adatok a csillagos égig szöktek. Az elmúlt évben körülbelül 300 pár férfi harisnyát adtunk el egy hónapban a királyság területén belül. Azonban az utóbbi hónapokban ez a szám megemelkedett 1000-re. A vásárlóink már nem csak sportolók, hanem üzletemberek is. És nem csak nadrág alá hordják, hanem sorthoz és bermudához is szívesen.

Németországban ez a tendencia már évek óta megvan. A német férfiak 50 %-a hord harisnyát. Amikor az Egyesült Királyságban megalapítottuk a cégünket, nem reméltük, hogy ilyen hamar sikere lesz.

Sok vásárlónk azt nyilatkozza, hogy a mai szuperhős világban a nők számára egy férfi harisnya igenis szexi. Az angol felső tízezerben pedig már alapkelléké vált."

 

A fenti információk után már igazat adok annak, a divatvilágban elterjedt idei mottónak, hogy "a férfiak a divatvilág új női".

 

Megosztás:
23 komment

Címkék: harisnya férfi divat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata 2008.08.05. 10:25:56

a szoknyácsáikhoz pont ideális lesz :D felhúzzák a magassarkút, meg kennek egy kis sminket magukra és mehetnek tárgyalni :DDDD

Ildi 2008.08.05. 14:01:36

na jó, elképzelem, ahogy a paskó leveszi az öltönyt (szoknyát?!) a gyertyafényes vacsi után... felviszi a csajt a lakásába, levetkőzteti, majd levetkőzik...
???
Jaj, ha szoknyát vesz randira, akkor nem kell fölvinni a csajt a lakásra.
Csakis azért nőhetett meg a forgalma ennek a nagyon is reális igényket kielégítő cégnek, mert:
1. a felső tízezernek megint új perverzió után kellett néznie unalmában,
2. ez egy drága és jó poén ajándékba valakinek, akit nem annyira szeretnek.

Mrs.SethCohen 2008.08.05. 20:34:46

Tehát a jövő férfija felveszi majd a szép szoknyáját,hozzá a harisnyáját majd kifesti a szemét férfiaknak tervezett szempillaspirállal,kihúzza a szemét,kivasalja a haját,majd magához vesz egy kistáskát,és elindul dolgozni....csodás lesz....

holiday suo 2008.08.05. 21:05:47

jessz...már csak ez hiányzott

a nőkből csupasz zörgőcsontú zombit kell csinálni, a férfiakból meg nőt

engemm meg esz az irigység,h valakik ennyire ráérnek perverznek lenni

sebati 2008.08.07. 09:21:55

Én nem tartozom a felső tizezer közé, és egyáltalán nem tartom magam perverznek. De én is szivesen viselem a mindennapokban főleg hűvősebb alkalmakkor még térdnadrágos változatban is, pedig maximálisan hetero beállitottságú férfi vagyok. Ha ez perverzitás akkor az egész élet perverz. Nem tudom miért akadnak ki egyes hölgyek, főleg miután ők már szinte minden férfi ruhát magukévá tettek. Engedtessék már meg nekünk férfiaknak, hogy vissza foglaljuk azt ami egykoron a miénk volt. És ne keverjük a szezont a fazonnal, szósincs szempilla festés és miniszoknya meg stb-ről. Persze mint mindenben vannak szélsőségek, de ez kimondottan a praktikusság és komfortérzet figyelembevételére irányúl azoknál a férfiaknál akik rá ismertek és megtapasztalták ennek a ruha kiegészitőnek kényelmét előnyős tulajdonságait. Beleértve jó magam is. És ebből kifolyólag nem adok senki rosszindulatú véleményére, saját kényelmi igényeim részesitem előnybe.

üdv

A55ho1e 2008.08.08. 10:06:21

Nem vagyok homofób, elfogadom a másságot, de hogy manapság már kötelező valamilyen szinten buzinak lenni azzal kezd tele lenni a tököm!
Meleg reklám, meleg ismerkedési show, hordjunk harisnyát esetleg a gatya helyett tangát, mi jön még?

Sziporka 2008.08.08. 13:46:16

Az én apukámnak is van ilyenje még asszem tinikorából, meg csomó ami a nagypapámé volt, meg dédipapámé..régen a pasik simán hordtak, hidegben, mondjuk pamutot, tudjátok olyat amilyen kislánykorunkban adtak ránk (fehér vastag :DD)

sebati 2008.08.11. 08:41:15

Kötelezetségről itt nem beszél senki, a melegséget pedig nem lehet meg tanulni, saját elhatározásból gyakorolni. Nem hiszem, hogy a melegek közül bárki is úgy lett az ,hogy egy reggelen felébredt és elhatározta, hogy mátol a fiúkat fogom szeretni. Vagy igy, vagy úgy alakul ki az emberben amiről abszolut nem tehet, és ezért elitélni sem illendő. Pontosan azért mert, és ez most mindenkinek akinek már van családja vagy lesz: a gyermekeinknél is előfordulhat, és akkor elitéljük: hát persze hogy nem attól még a gyermekeink. A melegség nem divat az, hogy most ennyit foglalkoznak vele azért van mert most érett meg a dolog arra, hogy az emberek felmerik vállalni.
Régen is volt, csak nem mertek vele előállni pont az ilyen rosszindulatú megjegyzésekért mint amit itt is olvashatunk.

Azért mert valaki harisnyát hord az még nem jelenti azt, hogy valamilyent szinten meleg. Valaki vagy meleg, vagy sem. Ez óriási probléma az embereknél, hogy alapból russzindulatú megjegyzést tesz mielőtt meg győződne a hitelességéről.

phbp 2008.08.11. 12:41:47

Azt hiszem a legtöbb meleg férfi jobban elutasítaná a harisnya viselést, mint a nők, vagy a heterók. Sőt kikérnék maguknak.
A harisnya viselésnek ugyanis semmi köze a nemi vonzódáshoz.

Én gyakran hordok harisnyát, elsősorban a kényelem és a praktikum miatt. Heteró, családos ember vagyok, boldogan a feleségemmel.

A harisnyanadrág csak egy olyan praktikus ruhadarab a férfiaknak is, mint a nőknek a nadrág.
Kár rögtön buzizni, meg köpködni...

ignacovna 2008.08.11. 16:23:51

Tapasztalataim szerint a férfiak többsége a női nejlonharisnyát is utálja, mért húznák akkor magukra? Nem is lenne a férfi harisnyával gond, de miért kell, hogy átlátszó legyen? A női láb vajon esztétikus, amikor szőrös lábra húzza fel valaki? Vagy ezentúl használjuk közösen az epillátort? Az is lehet viszont, hogy a pasik kedvéért sokkal kényelmesebb anyagokat fejlesztenek ki, ami előbb utóbb a női harisnyák világába is betör majd! És az milyen jó lenne!

Lukulusz 2008.08.12. 11:21:24

Régen is volt harisny, csak pamutból ezt nőknél cicanadrágnak keresztelték férfiaknál jégeralsónak.
A nöknél elment a vékonyabb irányba és bejött a nejlon. A férfiaknál meg kibővült és nem lett olyan feszes. Sok férfi ezért inkább két nadrágot húz magára a hidegben.

Én például nem bírom a vastagot. pláne 2 nadrág még lépni sem tudok benne. Nem tudom mennnyire melegit téle, de ha elnézem a csajokat biztos jobb mint a semmi.
ÉN hajlok arra hogy kipróbáljam.
Nadrág allat és nem soknyában

Balázs 2008.08.13. 09:58:00

A nejlonharisnya sokkal kényelmesebb, mint a gyapjú vagy a pamut. Anyutól még nyolc évesen kaptam nejlont, mert éppen kifogyott az üzletből a pamut. De utána a muter is rájött, hogy sokkal praktikusabb, még tavasszal és ősszel is használható és a vékonyabbakat tényleg ilyenkor a legkellemesebb hordani. Én nadrág alatt hordom, még a suliban nem elfogadott, de már pár lány tud róla, de azok igazat adtak, mert ők sem viccből hordják, hanem mert kényelmes és meleg!

Béla 2008.08.18. 17:47:57

Szégyen ide szégyen oda, kirándulni mentünk egy késő őszi napon,nemigen volt kedvem mert már elég hideg szél fújt. S ezt mondtam is a barátmőmnek. Erre azt mondta majd veszel vel egy plusz pulcsit, alulra meg adok neked egy harisnyanadrágot. Duzzogva bele egyeztem, de arra nem gondoltam hogy nylon harisnyát vesz elő. Mondtam hogy ez nagyon ciki. Ciki nem ciki szépen felveszed-mondta. Hát mit mondjak nagyon égő volt ahogy segített felvenni. Ami igaz az igaz nagyon kényelmes volt. Azóta rendszeresen viselem ha hidegebb van. Ő pedig nekem is vesz nem csak magának, ha valami szép harisnyanadrágot lát.

bellinda 2008.08.21. 18:17:08

Ez még tavaly novemberben történt:

Amit most leírok, ezt úgy érzem, hogy meg szeretném osztani mindenkivel, mi is történt meg velem a hétvégén, amiről soha nem is mertem volna álmodni.
28 éves vagyok és már gyermekkorom óta rendszeresen imádok harisnyába lenni. Főleg ilyen télidőben, de inkább a kellemes viseletért szoktam felvenni. Persze erotikus töltete is van a dolognak, mivel mindig lázba hoz ha harisnyát veszek fel.
A harisnyás fórumok rendszeres látogatója is vagyok, általában bellinda néven szoktam hozzászólni a dolgokhoz.
Mindig is irigyeltem azokat a férfitársaimat, akiknek már sikerült elérniük a barátnőjük előtt, hogy nyíltan viselik előttük a harisnyát ill. hogy a barátnőjük még partner is ebbe.
Na valahogy így kezdődött az a bizonyos szombati napom:

Egy ünnpségre készültünk, aminek a nagyobb része kint zajlott és tudtam előre, hogy a vékony öltönynadrágba fázni fogok. Öltözködésnél meg is jegyeztem a barátnőm előtt, hogy hideg van kint és megfogok fázni ha nekem egész nap ebben a vékony nadrágban kell lennem. Erre ő is mondta, hogy igazad van és máris megnézi a bátyja szekrényében nincs e valami meleg alsógatya. Pár perc múlva visszajött és közölte velem, hogy nála nem talált. Ekkor viccesen megjegyezte, hogy max harisnyát tudna adni az övéiből. Na ez volt az a pillanat, amire egész életemben vártam. Mondtam, hogy Ok és mosolyogva elővett egyett, de még egyszer megkérdezte, hogy biztos felvennék-e női harisnyát??? A válaszom igen volt és a kezembe nyomta. Figyelt. Mivel harisnyafelhúzásban volt már rutinom szépen feltekertem és elkezdtem felhúzni a lábaimra. Nem hitt a szemének. Pasi szilonharisnyában. Megtörtént, mondogattam magamban, erről álmodoztam mindig, hogy a barátnőm előtt szabadon vehessek föl harisnyát. Annyira hihetetlen volt, hogy egész nap csak ez járt a fejemben, nem gondoltam volna, hogy partner lesz ebben a dologban.
Este mikor hazaértünk, levettem a nadrágot és csak úgy harisnyában fetrengtem mellette az ágyon, élveztem minden pillanatot.
Másnap ismét kiruccantunk és öltözködésnél már automatikusan nyúltam a harisnyámért. Barátnőm arcán ismét a mosolyt láttam, de már olyan természetesen csináltam mint még soha. Közöltem vele hogy télhöz veszünk 2-3 darabot, legyen nekem is mindig kéznél, mire megkaptam rá a választ: minek vennél, van a szekrényemben elég, vagyél ki bármikor nyugodtan. Szóhoz sem jutottam, bennem ragadt a szó. Este még egy kicsit harisnyában tengtem-lengtem előtte, mellém feküdt és mondta menyire szeret.

Komolyan mondom, még most is olyan hihetetlennek tűnik az egész. Most már elhiszem sok férfitársamnak a véleményét, hogy bátran, kerek perec, semmit sem szégyelve barátnőnk előtt nyugodtan mondjuk, hogy bizony szeretünk harisnyában lenni, de mindehhez a barátnőnek is partnernek kell lennie a dologban.

Minden férfitársamnak üzenem, hogy vannak még csodák, mert nekünk már sikerült.

Kati 2008.08.22. 14:44:37

Az én barátom is, Gergő hord harisnyát, semmi rossz nincs ebben. Egyszer a Börzsönyben túráztunk és már novemberben elég hideg volt, amikor Gergő mondta nekem, hogy fázik a lába. Utána a szálláson adtam neki vastag nylon harisnyát a sajátomból, mivel nem tudtam mást kitalálni. De szerintem semmi rossz nincs benne, ha férfiak is hordanak harisnyát. Nem vettem még észre, hogy a barátom gay lenne. Erről ennyit!

Egy pasi 2008.09.08. 23:41:12

Harisnya párti vagyok. Kényelmes, és kész. Ráadásul télen tényleg véd a hideg elől. Nem vagyok buzi, de ha egy nő megengedheti magának, hogy mutogassa ami szép (vagy annak vél), akkor egy pasi miért nem? ///De lényeg: HASZNOS viselet! És kész!///

U.i.: A nők is viselnek nadrágot... Ezek után mi nem tetszik? Ez nem melltartó!

harisnyás_pasi 2008.09.15. 16:35:26

Kipróbáltam egyetemista koromban, titokban, és minden színben, és minden formában. Azóta ma már teljes természetességgel hordom, hiszen a feleségem is elfogadta ezt a szenvedélyemet. Nekem ma már egyáltalán nem furcsa és különös, hogy van rajtam.Csak arra kell vigyázni, hogy ki ne villanjon a nadrág alól, mert képmutató társadalmunk még nem fogadja el!!!

Apuka 2008.09.17. 13:23:10

Pasi: pontosan ezért lett létrehozva számtalan blog, topic, fórum, hogy az emberek megismerhessék ezt a lehetőséget is a férfiak részéről.
Azzal nem segítesz magadon, hogy titokban viseled. Egyébként nem történik semmi ha fel vállalod, max elöbre lesz a felvilágosítás egy kicsivel. Próbáld meg természetességgel viselni meglátod,hogy hiába való a titkon tartás.

Encsi_ 2008.10.10. 08:12:09

A bátyóm hord nejlon harit, főleg testszínűeket, de suliba sokszor nem meri felvenni, főleg ha aznap tesi óra van. A színesek azért maradjanak a nők ruhatárában. üdv E

dee 2008.11.05. 23:20:18

HI!Amint látom vegyesek a vélemények,és csakis annyi a hozzáfűzni valóm,h a harisnya viselésnek abszolút semmi köze a "buzisághoz".Mármár divat!

bci 2008.11.09. 22:18:35

Kényelmes és meleg a harisnyanadrág lehet női vagy férfi a komfort miatt hordom.

Robin Hood · http://ferfi-harisnya.blog.hu 2008.11.28. 19:28:31

Hogy mennyire nem buzis, az kiderül például innen:
ferfi-harisnya.blog.hu/2008/11/28/ferfiharisnya_meleg

A melegek ugyanis szintén elítélik azt, aki harisnyát hord férfi létére.

Annácska92 2009.09.14. 22:03:57

Üdv!
Még csak gimis csaj vagyok és nem éppen harisnyamániás de úgy látom terjed a férfi nejlonharisnya a mostani srácok között. Egy régebbi kapcsolatomban a pasim hordott feketét és kéket is de a testszínűt már erősnek tartanám!
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása